Go Ape Foundation

Red de Chimpansee !

Een door CBF erkend goed doel met ANBI status

Waarom Go-Ape?

Vanwege de grote verwantschap met ons mensen is de chimpansee ons favoriete dier. Hun DNA komt voor 98,5 % overeen met dat van ons! Ook hun gedrag vertoont opmerkelijk veel overeenkomsten met dat van mensen. Daar kwam ook de wereldwijd bekende Nederlandse primatoloog Frans de Waal achter tijdens zijn studie. Hij beschrijft dat uiterst treffend in zijn boek “Chimpansee Politiek”. Vanwege dat boek riep Time Magazine hem uit tot de top 100 meest invloedrijke personen in de wereld. Om maar aan te geven hoe bijzonder de chimpansee en de studie van Frans de Waal is.   Het is onze missie om de bedreigde chimpansees te beschermen en te behouden.   Het is onze morele verantwoordelijkheid om deze dieren te beschermen en te zorgen dat hun unieke intelligentie en gedrag niet verloren gaan. Helaas worden chimpansees geconfronteerd met vele bedreigingen, zoals habitatvernietiging, illegale handel en jacht. Vijftig jaar geleden leefden er nog een miljoen chimpansees in het wild, maar vandaag de dag zijn er nog minder dan 200.000 over. We moeten actie ondernemen om hun toekomst veilig te stellen en deze bedreigingen te stoppen.   Ondersteun ons om de chimpansees te beschermen, voordat het te laat is!

Wat we doen

Bescherming

Go Ape Foundation ondersteunt zelf geselecteerde kleinschalige projecten in het buitenland en instellingen die zich direct of indirect inzetten voor het behoud van de chimpansee.

Voorlichting

Wij geven voorlichting en educatie over de chimpansee, hun habitat en bedreiging daarvan en waarom het van belang is dat ze niet uitsterven en hun leefgebied beschermd wordt.

Samenwerking

Go Ape Foundation stimuleert samenwerking met andere chimpansee en wildlife organisaties. Onze oprichter Rowena is o.a. een gewaardeerd 'family member' van de Pan African Sanctuary Alliance (PASA).

Communicatie

Onze 'founder' Rowena schrijft periodiek blogs en posts op social media over haar avonturen en inzichten als champion volunteer bij diverse opvangcentra in o.a. Afrika en bij Stichting AAP in Almere.

Go Ape Foundation BLOG door Rowena Goes Ape

Spreek jij ook Chimpansee Blog Thumbnail 785x295 | Rowena Goes Ape

Spreek jij ook chimpansee?

Spreek jij ook chimpansee gebarentaal? Van een eenvoudig knikje met het hoofd tot het wijzen naar een voorwerp. Mensen gebruiken…

Contact

Hieronder vind je onze contactgegevens. Stuur ons gerust een email met je vragen, commentaar of suggesties. Wij reageren binnen een paar dagen.

Contact Info

hello@go-ape.nl
Stichting Go Ape Foundation
Gordelweg 80 A
3037AK Rotterdam

Kamer van Koophandel - 85944106
RSIN - 8637 96 357 (niet BTW plichtig)

Aangemerkt als ANBI
Door CBF gecertificeerd als Goed Doel

IBAN Triodos Bank: NL44 TRIO 0320 4866 64
BIC: TRIONL2U