Limbe Wildlife Centre

Limbe Wildlife Centre

Locatie: Limbe, Cameroon
Diersoorten: gorilla’s, chimpansees, drills, mandrills, kleinere primaten zoals de mona monkey en putty nose monkey en een groot aantal grijze roodstaartpapepaaien.
Verblijfsduur: Minimaal twee weken wordt aangeraden, long-term vrijwilligers – met speciale skills – zijn van harte welkom.
Stageplekken: ja, op aanvraag
Website: https://limbewildlife.org/

Werken in een opvangcentrum Limbe Wildlife Centre | Rowena Goes Ape (1)
>> Limbe Wildlife Centre (© Rowena Goes Ape)

Een opvang- en rehabilitatiecentrum in de stad Limbe. Het is een voormalige dierentuin en dat zie je terug in de indeling van het terrein.

Werken in een opvangcentrum Limbe Wildlife Centre | Rowena Goes Ape (2)

>> Dit was geen straf. Een maand lang een groep Gorillas observeren. De groep was onrustig en ik hielp mee uit te zoeken waarom. (© Rowena Goes Ape)

Het vrijwilligershuis heeft ruimte voor 10 vrijwilligers en ligt op 15 minuten lopen van het opvangcentrum en voor je boodschappen of eten in de stad hop je achterop een brommer naar het centrum. Voor de lunch wordt gezorgd in het centrum (lokale gerechten). Je avondeten maak je zelf; er is een keuken tot je beschikking in het vrijwilligershuis.

Werken in een opvangcentrum Limbe Wildlife Centre | Rowena Goes Ape (3)

>> Geredde Gorilla Benito (© Rowena Goes Ape)

Het centrum heeft naast de opvang en rehabilitatie van wilde dieren een aantal mooie natuurbeschermings- en educatieprojecten. Ook hier kun je als vrijwilliger of student aan meehelpen.

Werken in een opvangcentrum Limbe Wildlife Centre | Rowena Goes Ape (4)

>> Met Kili – hoofd quarantaine – op de markt op voedsel en verrijking te kopen voor de dieren (© Rowena Goes Ape)