Lionsrock Big Cat Sanctuary

Lionsrock Big Cat Sanctuary

Locatie: Bethlehem, Zuid-Afrika
Diersoorten: grote katachtigen
Verblijfsduur: 4-12 weken
Website: https://www.lionsrock.org/

Werken in een opvangcentrum Lionsrock Big Cat Sanctuary | Rowena Goes Ape (2)

Ik heb zelf niet in dit opvangcentrum gewerkt, maar er wel een week doorgebracht tijdens een bijeenkomst van PASA in november 2019, waar ik PASA hielp met verslaglegging van de bijeenkomst. In die week heb ik genoeg van Lionsrock gezien, rondleidingen gehad, een operatie van een leeuw mogen bijwonen (indrukwekkend!) en gesproken met de directie om te weten dat dit een fantastisch en zeer professioneel opvangcentrum is.

Werken in een opvangcentrum Lionsrock Big Cat Sanctuary | Rowena Goes Ape (3)

>> Met het PASA team, medewerkers en oprichters van Afrikaanse opvangcentra op de foto tijdens de PASA summit in 2019 (© Rowena Goes Ape)

Lionsrock is een beschermd reservaat van 1.250 hectare. Er leven ruim honderd leeuwen, tijgers, luipaarden en cheeta’s. Hiermee is het één van de grootste reservaten voor grote katachtigen ter wereld. De dieren die het geluk hebben om LIONSROCK hun thuis te noemen, zijn gered uit circussen, erbarmelijke dierentuinen en privé bezit. Lionsrock is onderdeel van de internationale dierenwelzijnsorganisatie Vier Voeters.

Werken in een opvangcentrum Lionsrock Big Cat Sanctuary | Rowena Goes Ape (4)

Je verblijft in een vrijwilligershuis op het terrein en verzorgt zelf je maaltijden.

Extra: Lionsrock beschikt ook over een aantal ecolodges op het terrein en een heel goed restaurant. Ik heb er tijdens de PASA bijeenkomst geslapen en werd elke ochtend wakker met gebrul van leeuwen. Spectaculair!

Werken in een opvangcentrum Lionsrock Big Cat Sanctuary | Rowena Goes Ape (1)