Project Bali Wildlife Rescue Center (Indonesië)

Kleinste Center in Indonesië

Vooraf heb ik daar niet ik bij stilgestaan, maar ik heb dit jaar (2015) bij misschien wel in een van de grootste en absoluut in het kleinste wildlife rescue center van Indonesië gewerkt. Tasikoki Wildlife Rescue Center in Sulawesi, 55 hectare groot met honderden dieren en het Bali Wildlife Rescue Center, slechts 1/3 van een hectare groot met ongeveer 40 dieren in de opvang.

Je begrijpt vast wel dat ik meteen wat voordelen zag van een klein rescue center: geen kilometers lopen per dag, minder voer klaarmaken, minder hokken schoonmaken. Ik kon zelfs een uur laten opstaan! Ik had in Bali echter nooit zo goed werk kunnen verrichten zonder alle kennis die ik heb opgedaan in Tasikoki (Sulawesi) en bij Stichting AAP, waar ik elke vrijdag in Nederland werk.

Het rescue center op Bali vraagt ook alleen om hulp van ervaren vrijwillig dierverzorgers en dat snap ik nu. Er is te weinig tijd en mankracht om iemand die geen kennis van zaken heeft op te leiden.

eBook

Over mijn reis en het werken bij het Bali Wildlife Rescue Center heb ik een eBook geschreven. Dit kun je gratis bestellen door het contactformulier in te vullen en aan te geven welk eBook je zou willen ontvangen. Die stuur ik je dan per email.