Tasikoki Wildlife Rescue Center

Tasikoki Wildlife Rescue Center in Indonesië

Locatie: Desa Pimpin, Sulawesi, Indonesië
Diersoorten: Makaken, waaronder de kuifmakaak, gibbons, honingberen, reptielen, herten, babirusa, zeeschildpadden en vele vogelsoorten.
Verblijfsduur: geen restricties. Minimaal twee weken is aan te raden. Long-time vrijwilligers worden op prijs gesteld.
Stageplekken: op aanvraag
Website: http://www.tasikoki.org/

Smokkelen van wilde dieren

Dit opvangcentrum ligt in de noordelijkste punt van Sulawesi. Het gebied is DE hotspot voor het smokkelen van wilde dieren vanuit heel Indonesië. Hiervandaan gaan de dieren via de Filippijnen de hele wereld over. Tasikoki vangt dan ook voornamelijk wilde dieren op die gered zijn uit handen van smokkelaars. Om ze uiteindelijk weer uit te zetten in hun natuurlijke leefomgeving. Er zijn ontelbaar veel soorten dieren in Tasikoki. Het overgrote deel van deze dieren wordt met uitsterven bedreigd. 

Werken in een opvangcentrum Tasikoki | Rowena Goes Ape (1-2)
>> Rowena met een opgevangen kuifmakaak en een honingbeertje in Tasikoki

Fantastische ligging

De ligging van het centrum is fenomenaal en er is een groot vrijwilligershuis op het terrein. Bereid je voor lange werkdagen en flinke afstanden lopen, want het terrein is groot-  en heuvelachtig. Gelukkig staat er elke dag een heerlijke maaltijd voor je klaar.

Werken in een opvangcentrum Tasikoki | Rowena Goes Ape (4)
>> Kuifmakaak in Tasikoki

Projecten

Tijdens je verblijf krijg je de kans om een aantal projecten te bezoeken, zoals:

Het schildpadden beschermingsprogramma op het Temboan strand. Het gebied is een broedplaats voor verschillende soorten zeeschildpadden, waaronder de bedreigde lederschildpad.

De palmsuikerfabriek als onderdeel van een herbebossingsproject.

Bekijk voor meer info over deze projecten ook de website van Masarang, waar Tasikoki onderdeel van is en ik ook voor werk: https://masarang.eu/

Eco-lodges

Extra: Tasikoki beschikt ook over een aantal eco-lodges. Prachtige kamers met een adembenemend uitzicht over de omgeving en de zee. Een ideale plek voor eco-toeristen, die ook een rondleiding in het opvangcentrum kunnen krijgen. Alle opbrengsten hiervan zijn voor het opvangcentrum en de natuurbeschermingsprojecten.

Werken in een opvangcentrum Tasikoki | Rowena Goes Ape (3)
>> Fantastisch uitzicht vanaf een van de eco-lodges