Veiling

Expositie en veiling voor Go Ape Foundation

Op vrijdag 3 februari vindt in Duiven een expositie plaats van getekende chimpansees. Iedereen is welkom om de ingelijste tekeningen in het echt te komen bewonderen. De kunstwerken worden online geveild en alle opbrengsten gaan naar de Go Ape Foundation. De veiling duurt tot en met 28 februari.

Veiling Pagina Top Visual 1024x576 | Go Ape Foundation
>> Sanne van der Heijden van Creatief met Pastel met haar tekening van Caesar

Over het initiatief

De expo en de veiling zijn het initiatief van kunstenares en tekendocente Sanne van der Heijden van Creatief met Pastel. Sanne maakt tekeningen in opdracht, geeft les en is gespecialiseerd in portretten van dieren. Op Social media zag ze mooie portret foto’s van geredde chimpansees gemaakt in een opvangcentrum in Sierra Leone in West Afrika door Rowena, de founder van Go Ape Foundation. Ze was geraakt door de foto’s en besloot er niet alleen een te tekenen, maar het werk ook te verkopen voor Go Ape. Geïnspireerd door haar idee en werk, besloten ook 12 van haar cursisten de uitdaging aan te gaan en samen werkten ze hard aan een serie van maar liefst 13 kunstwerken.

Over de chimpansees

Alle getekende dieren zijn weesjes. Ze zijn gered uit de handen van stropers en uit woonhuizen, waar ze als huisdier zijn gehouden. In Tacugama Chimpanzee Sanctuary in Sierra Leone, waar ze nu zijn opgevangen, krijgen de dieren een tweede kans op een chimpansee waardig bestaan.

Expo en online veiling

De expositie is op vrijdag 3 februari van 12.00 uur tot 17.00 uur op de Parallelweg 36 in Duiven.
De online veiling duurt tot en met 28 februari. Daarna kan niet meer geboden worden en gaat het werk naar de hoogste bieder.

Bieden op de kunstwerken kan vanaf 3 februari, 14:00 uur. Klik op 1 van de 13 foto’s hieronder om op die tekening te bieden.

OM TE BIEDEN MOET JE INLOGGEN OF JE REGISTREREN.

BEIDE DOE JE BIJ DE TEKENING WAAROP JE EEN BOD WILT DOEN.

MOCHT HET BIEDEN TOCH NIET LUKKEN MAIL DAN NAAR HELLO@GO-APE.NL, DAN PROBEREN WIJ HET OP TE LOSSEN.