Adopteer

Hoe mooi zou het zijn om adoptieouder van een Chimpansee te worden?

Een Chimpansee die jouw steun zo hard nodig heeft. Met een adoptie geef je haar of hem – en hun soortgenoten – een kans op een toekomst. In ons adoptieprogramma zitten voorlopig 3 Chimpansees (wat voor soort?). Zij zijn gered en opgevangen door Tacugama Chimpanzee Sanctuary in Sierra Leone (West Afrika), waarvan ik ambassadeur ben en geregeld naar toe reis om te helpen. In deze sanctuary zitten momenteel ruim honderd opgevangen Chimpansees, waarvan xxxx babies en kleuters.

Geef ze een toekomst

Over iedere chimp in Tacugama is een hartverscheurend verhaal te vertellen.

Zo is werd Fifo, een meisje van toen slechts 9 maanden oud, in 2018 geconfiskeerd van een boer die haar had gekocht van stropers. Toevallig was ik destijds in Tacugama en omdat de vaste surrogaat moeder van de weesjes door ziekte tijdelijk was uitgevallen mocht ik zo’n 2 weken voor haar zorgen en haar op haar gemak stellen. Van de redding maakte ik onderstaande video.

De Chimpansees

Maak kennis met de chimpansees in het adoptieprogramma!

Jouw bijdrage

Je adopteert al een gorilla voor € 5 per maand, met andere woorden € 60 per jaar. Van dit bedrag gaat € 50 direct naar GRACE. Dit geld wordt gebruikt om het opvangcentrum draaiende te houden en de juiste zorg aan de gorilla’s te geven. Uiteraard gaat het geld niet alleen naar jouw adoptiegorilla, ook de andere gorilla’s profiteren van jouw steun! € 10 uit de adoptiebijdrage is jouw donatie voor de activiteiten van Gorilla Stichting Nederland. Deze bijdrage gebruiken wij om voorlichting in Nederland te geven over de problematiek van de gorilla’s en de administratieve kosten van de adoptie te dekken.

Wat krijg je ervoor terug?

Na de aanvraag van een adoptie, krijg je van ons via email jouw adoptiepakket. Hierin zit onder andere een adoptiecertificaat: het bewijs dat je de trotse adoptieouder bent geworden van een gorilla. Ook krijg je informatie over de door jou gekozen gorilla en over GRACE. Daarnaast melden we je aan voor onze digitale nieuwsbrief. Zo word je op de hoogte gehouden van de activiteiten van Gorilla Stichting Nederland en krijg je het laatste gorillanieuws.

En natuurlijk houden wij je op de hoogte van jouw adoptiegorilla! Je krijgt 2x per jaar speciaal voor jou geselecteerde informatie. Wat heeft jouw adoptiegorilla beleefd in de afgelopen maanden, hoe is het met zijn/haar gezondheid en hoe gaat het in de groep? Ook uniek film- en fotomateriaal horen hier natuurlijk bij.

En wil je de adoptie cadeau geven? Ook dat is mogelijk! Een bijzonder cadeau voor een bijzonder moment. Of misschien zelfs gewoon, omdat je een dierenliefhebber wilt verrassen. Wij zorgen dat het cadeau bij de gelukkige terechtkomt. Vraag hier het adoptiecadeau aan.

Groepsadoptie

Wil je meer bijdragen, bijvoorbeeld als bedrijf of school? Dat kan! Wij bieden ook de mogelijkheid van een groepsadoptie. Je adopteert dan alle vier de gorilla’s uit ons adoptieprogramma. Je kunt kiezen uit een brons (€ 250 per jaar), zilver (€ 500 per jaar) of goud adoptie (€ 1.000 per jaar). Je ontvangt net als bij de individuele adoptie het adoptiepakket. Verder krijg je van ons een speciaal plakkaat dat je bij de ingang, in de hal of lunchruimte kunt hangen.

Van jouw bijdrage gaat 80% rechtstreeks naar GRACE voor de opvang van de gorilla’s. 20% is jouw donatie voor de activiteiten van Gorilla Stichting Nederland. Dit bedrag gebruiken wij voor de administratieve kosten van de adoptie, voor de uitvoering van ons educatieprogramma of aan de andere gorillabeschermingsprogramma’s.

Wil je adoptieouder worden? Jouw steun is zo hard nodig en daar zijn wij en de gorilla’s jou ontzettend dankbaar voor! Vraag hier de groepsadoptie aan.

Credit alle foto’s op deze pagina: © GRACE